Liian hapokas... ei pystynyt määrittämään. Mentiin Huittisiin bongaamaan sinihanhea, matkalla saatiin jo Dark'O:lta infoa, ettei kyseessä ehkä olekkaan ihan helppo tapaus.
Mutilahteen kurvatessamme paikalla olikin aimo läjä bongohenkilöitä, toki suuri osa oli jo poistunut pinna plakkarissa. Ehkä sitkeimpänä sissinä Dark'O uskalikkona rohkesi kyseenalaistaa handen identiteetin. Muille lintu taisi olla gomia. Jo parin sekunnin vilkaisu osoitti jottei kyseessä tosiaan taida olla mikään laji, vaan mikäliehybridi. Pienipäinen, kiltti-ilmeinen, lyhytnokkainen hanhi kun ei vastannut oikeen mun tietämystä lumi tahi sinihanhesta. Tanskassa on kuvattu samankaltainen epeli jota epäiltiin Abra x Bleu-risteymäksi, ei välttämättä huonosti epäilty. Ainakin muoto ja nokan väritys vois hyvinkin olla tuollaselle kummajaiselle sopivat. Väritykseltään lintu oli yllättävänkin sinilumihanhimainen.

Paikalle virtasi lisää postimerkkeilijöitä joita ei määritysproblematiikka tuntuvat kiinnostavan, pinnaplakkariin ja höppööskaffeelle on varmasti mukavampaa. Varsinainen hauskuus alkoi paluumatkalla kun puhelin soi: "onko tämä nyt sitten joku risteys vai mikä tämä on?" - "juu on se, tasoristeys" ja uudelleen "X taas hei, sitä minä vaan että voiko tästä nyt ottaa pinnan, vaikka tämä olisikin semmonen risteys".

Ohhoijaa, nää uudet "ornit" vois kyl keksii jotain parempaa tekemistä...

Dietrich